Peukenzee

Over ons

Net even anders Dan de rest

In 2018 is Peukenzee ontstaan uit ergernis over de overvloed aan sigarettenfilters die overal op straat te vinden waren. Of het nu in parken, op festivals, tijdens pauzes was, overal leek het normaal te zijn om sigarettenpeuken achteloos op de grond te gooien. De schadelijke impact van deze filters op het milieu, in combinatie met het gebrek aan bewustzijn bij rokers, vormde onze motivatie om dit probleem aan te pakken.

Nu, in 2023, hebben we met enthousiasme en positieve energie al veel mensen bewust gemaakt van dit probleem. Toch zijn we nog niet op het punt waar we willen zijn, en daarom blijven we dagelijks hard werken om onszelf te verbeteren.

"Ons doel is om zo uitstekend te worden in wat we doen, zodat wij uiteindelijk niet meer nodig zijn"

Want als wij niet meer nodig zijn, gooit niemand meer zijn sigaret op de grond. Is dat geen goede deal?

doelen

De SDG’s (Sustainable Development Goals) zijn opgesteld door de Verenigde Naties om de wereld een betere plek te maken in 2030.  Peukenzee draagt bij aan een aantal van deze doelen. Laten we samen blijven werken aan een betere wereld, nu en in de toekomst!

jong, eigenwijs en ondernemend

Nu even over ons, het team achter Peukenzee.  Allemaal verschillende achtergronden maar met dezelfde vurige energie.  We zijn nieuwsgierig en een tikkeltje eigenwijs.  Niet bang voor moeilijke vragen en altijd in voor een goeie discussie. We durven tegen de stroming in te zwemmen, niet voor ons, maar om betekenisvol bij te dragen aan de volgende generaties en daarmee aan een betere wereld.

Aansluiten?

Wil jij je unieke talent inzetten om mee te helpen een schoon straatbeeld te creëren en meedenken over het peuken probleem? Wie weet hebben we nog een plekje in ons team!